Dugliga ?!

Vilken underbar nåd att just du och jag har fått uppleva en personlig omvändelse. I och med att vi blev frälsta är det ju Guds mening att vi skall vara Jesu lärjungar i vår tid. Är vi Jesu lärjungar så gäller Jesu kallelse även oss. Hans kallelse var en kallelse att tjäna Honom.

Men att tjäna Jesus kan både upplevas och vara svårt många gånger och tanken att man inte klarar av det eller inte duger till en Jesu tjänare möter alla Guds barn någon gång. Att tjäna Jesus på rätt sätt det klarar ingen av oss av
i egen kraft och tur är väl det.
Vi kan alltså inte berömma oss av hur bra vi själva är. Din och min egna utrustning räcker inte till hur god den än må vara.

Men nu läser vi i Matt 10:1 om hur Jesus själv utrustade sina dåtida lärjungar för deras stora uppgift. Tack och Lov att det var Han som gav dem deras utrustning. Vi är i precis lika stort behov av Hans utrustning .Ty för att kunna tjäna vår Mästare och Frälsare på ett rätt sätt krävs det att vi fått del av den Gudomliga utrustningen.

Det gläder våra hjärtan när vi läser i Apg 1:8 att det är Den Helige Andes uppgift att ge oss kraften och den rätta utrustningen för tjänsten i Herrens vingård. Därför behöver ju ingen av oss försöka att tjäna Herren i egen kraft; utan Hans utrustning och kraft står till ditt och mitt förfogande.

Vårt stora behov som Guds församling i vår tid är ju att Herren får utrusta sitt folk med Ande och kraft från höjden. Då först blir vi skickliggjorda att tjäna vår älskade Mästare och Herre. Vi blir då dugliga redskap som Herren kan få använda till stor välsignelse.
Så känner du dig svag, oduglig och kraftlös så tag del av Jesu underbara kraft och utrustning—Den är till för just dig som vill tjäna din Mästare!
Herren behöver många dugliga redskap i denna sena tid, så låt oss alla bli och sedan vara sådana.

”Ja, Herren hade gjort stora ting med oss. Däröver voro vi glada” Ps126:3

Lars-Erik Ahlm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *