Väckelsemötet!

Att samlas till väckelsemöte kan och har ibland blivit en slentrian. Det har blivit ett möte bara för mötets skull. Detta beroende på att vi inte alltid förstått väckelsemötets stora betydelse.

Till ett fungerande församlingsliv hör riktiga väckelsemöten. Ett riktigt väckelsemöte är ju något helt underbart. Vad krävs då för att vi skall få riktiga väckelsemöten?

Jo för det första att vi vill se människor frälsta på våra möten. Detta leder då till att man blir angelägen om att väckelsemötet blir rätt förberett, rätt genomfört och rätt avslutat.

Ser jag väckelsemötets betydelse så blir jag helt naturligt angelägen om att inbjuda människor som behöver möta Gud till mötet.

Den rätta förberedelsen är och förblir bön och åter bön samt sångövning och personlig inbjudan. Att den Helige Ande får stort rum både för och i själva mötet är av den största vikt. Mötet skall ha ett budskap, en väckelseton.

Låt oss tillsammans göra våra väckelsemöten till verkliga sådana. Jag tänker då på våra vanliga väckelsemöten, vår serie med Lasse Söderberg 20-24 april samt vår tältserie 21 maj – 5 juni.

Herren vill verka väckelse mitt i församlingen – vad vill vi?

Lars-Erik Ahlm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *