Landet dit jag är påväg


Ur Levande Stenar nr 2, 1992

Pastorn har ordet
LANDET DIT JAG ÄR PÅ VÄG

När livet är en kamp som jag mäste kasta mig in i utan kraft, ork eller mod beväpnad endast med ett brutet svärd.
När mina tårar tagit slut men smärtan fortfarande finns kvar. Då kan jag känna doften av aldrig skådade örter och höra fåglar sjunga med änglar.
Då kan jag se Landet dit jag är på väg.
En dikt som varit införd i Evangeli Härold

Den här dikten har varit till hjälp för mig och min familj under den tid som ligger bakom. Att mista ett eget barn är en svår smärta, men mitt i den stora sorgen har vi ändå fått uppleva en liten bit av Landet som vi är pä väg till.
Kanske vi ännu mera an förr har fått en längtan att snart fä komma hem till himmelen. När man står mitt uppe i en stor sorg så tror man nästan att världen runt omkring ska stanna. Men trots allt så fortsätter livet att gå vidare.
Sorg och saknad måste få ha sin gång och man måste få tillåta sig att uppleva det så. Att sedan gå vidare – uppleva att Livet ändå är en värdefull gåva och att det har en uppgift för oss var och en.
Som kristna får vi leva med två dimensioner: Samtidigt som jag älskar Livet så fröjdas vi över tanken på det eviga hoppet.
En okänd tänkare har sagt: Det ges en morgon och en afton i varje människas 1iv. Förbered för din afton så skall morgonen lysa resten av ditt liv.

TACK KÄRA VÄNNER FÖR OMTANKE, STÖD OCH FÖRBÖNER FÖR OSS SOM FAMILJ. GUD VÄLSIGNE ER ALLA

Magnus Claesson med familj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *