Dela med oss

Levande Stenar dec 1993

Pastorn har ordet
DELA MED OSS

För en tid sedan träffade jag missionärerna Bob och AnnKristin Andjelic i Belgrad. De var hemma på ett Kort besök i Sverige och berättade på ett skakande sätt om läget i deras närhet. I Belgrad idag finns det en halv miljon flyktingar ifrån de krigshärjande områdena.
Alla har ont om mat och saknade egna hem. Församlingen mäste säga
nej till många som ber om hjälp eftersom det inte finns resurser.
Hjälpinsatsera görs ifrån Sverige men det räcker inte till. Tänk vad vi har det bra. Det talas om kris i Sverige, men jag nästan skäms när ordet förekommer i massmedia.
Visst är det svårt att bli arbetslös och när sjukvården drar in på resurserna, men det går inte att jämföra med krigstillstånd. Vi behöver ännu mera vara tacksamma i vårt land över det vi har. Ännu en gång får vi fira jul med fred och materiellt gott.
Julens budskap är egentligen: DELA MED DIG. Gud gav det högsta och bästa han kunde: JESUS KRISTUS. Han blev fattig för vår skull för att vi skulle bli rika. När de vise männen kom till det nyfödda barnet i Betlehem hade de med sig gåvor. Det var guld rökelse och myrra. Att ge gåvor till Jesus idag är att dela med sig till andra människor. Jesus säger: Vad ni gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mej. Dela med dig i jul! Kanske till nöden i det forna Jugoslavien. Tag kontakt med Pingst missionens ulandshjälp. Glöm ej heller församlingen som behöver dina gåvor både ekonomiskt och i engagemang för andra människor.

En fridfull julhögtid och ett gott nytt år önskar Magnus Claesson med familj.