Ett gott skifte av ordförande

Patrik Persson tog vid vårt årsmöte den 23 januari över ordförandeklubban från Stefan Rizell. Stefan går vidare in i uppgiften som Missionssekreterare för vår storförsamling Smyrna. Vi som församling är mycket tacksamma till Gud för detta goda skifte!

Här följer det tal som Patrik höll i samband med skiftet:

Det har varit en spännande resa för oss som familj, flytta hit till Gråbo med allt vad det inneburit rent praktiskt. Men en oerhört viktig komponent för att trivas var att hitta en församlingsgemenskap där man känner sig välkommen – och det har vi gjort från första början.

För mig har de senaste månaderna inneburit en tid med mycket bön och funderingar. När jag fick frågan i november att ta över efter Stefan så kändes det inte uppenbart att svara ja, det fanns många saker att ta hänsyn till. Det handlade om rent privata intressen, hur ska vi som familj få ihop vår vardag i och med att detta är något som jag kommer få använda min fritid till. Den andra sidan har varit att fundera på hur jag ser på rollen som ordförande och hur ser vår väg som församling ut framöver.

För er som minns så skulle vi i december ha besök av Urban Ringbäck, men han blev insnöad – av någon konstig anledning som jag tyckte. Mötesplatsen bytte då skepnad och det blev ett spontant möte med fokus på mission. Bernt talade om hans och Evas uppgift som missionärer, Urban, Wijk inte Ringbäck, gav också en inblick i deras liv efter beslutet att gå ut som missionärer. Ett gemensamt tema i deras inlägg var hur Gud använder vanliga människor på olika sätt. Mikael var också framme, i vanlig ordning, och resonerade kring detta samt läste ur bibeln. Ett härligt möte på många sätt, men för mig var det en mötesplats med direkt koppling till flera av de frågor jag hade i mitt huvud om just det uppdrag jag hade att ta ställning till – men i viss förklädnad. Många gånger har vi alla, tror jag, bett om att få bönesvar och då gärna ett väldigt konkret svar. Utan att gå in i detaljer så var denna mötesplats ett sådant tillfälle för mig. Några av de frågor jag hade fick oerhört konkreta svar.

Efter denna samling resonerade Nette och jag om situationen och vi kunde båda konstatera att om detta är Guds vilja då ställer vi oss till förfogande och så får församlingen pröva detta. Så jag meddelade detta till ledningsgruppen och ja, här är vi nu.

Det kommer innebära många underbara stunder, men också svåra stunder. Det finns två saker jag har med mig inför denna vandring;

• Läsa i korintiebrevet: Vi har alla gåvor som behövs, min bön är att Gud på nytt ska få visa på dessa gåvor, kanske tom visa på nya färdigheter hos var och en av oss.

• Vi har nu kommit till en fas där vi klivit ur båten och ska börja gå ut (på vattnet) – håll ögonen på Jesus! Korset sitter där uppe, inte nere vid golvet!

Det känns spännande att ta sig an detta, ni får be mycket för mig och min familj och för hela föramlingen.

Tack för förtroendet!

Patrik Persson