Video: Inledning till samtal om att förlåta

I söndags fick vi ett väldigt fint och nära samtal om svårigheten och behovet av att förlåta. I videon är det inledande föredraget med samt avslutningen efter kafésamtalet.

Sammanfattningsvis kan man säga att samtalet berörde frågan om vad som är svårast att förlåta och där nämdes övergrepp men också detta att den som är svårast att förlåta är sig själv. Även frågan om hur snabbt man skall förlåta berördes av flera, vi sa att man inte bara skall säga orden utan att förlåtelsen måste komma ur hjärtat men samtidigt att förlåtelse är ett viljebeslut och ett arbete. Vi trodde att det är viktigt att vilja välja förlåtelsens väg istället för bitterheten – för jag förlåter inte bara för den som gjort mig illa, utan även för att jag själv skall bli fri.

Vi påminde oss också om Guds stora förlåtelse mot oss och att den föder en längtan att förlåta varandra. Vi läste om kärleken som kommer från Gud och hur vi inte kan älska Gud om vi inte älskar varandra och förstod att vår förlåtelse är viktig för Gud, att han vill att vi inte väljer hatets och bitterhetens väg utan att vi söker gå förlåtelsens väg och att han vill gå med oss på den vägen och hela oss och hjälpa oss förlåta.

I stor tacksamhet för ett gott möte!
Mikael Tilly

One thought on “Video: Inledning till samtal om att förlåta”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *