GP: "Bara korset fattas"

Här följer ett citat av artikeln som Kent Eikeland skrev i Göteborgs Posten den 2 april 2011:

Från postkontor till kyrka. Pingstkyrkan är på väg att köpa postens tidigare lokaler på Mjörnbotorget i Gråbo. Fastigheten är tänkt att användas för gudstjänster och som moppeverkstad.

Ända sedan 1937 har Pingstkyrkan haft en egen kyrka i Gråbo. Men den 100 år gamla träbyggnaden uppfyller inte längre de krav på tillgänglighet som ställs. Samtidigt har Mjörnbotorgets modernaste byggnad stått tom i flera år.

– Vi kom fram till att vi kanske ska flytta dit och på så sätt ta ett steg närmare in i samhället. Det är en fantastisk lokal, anse Mikael Tilly som är pastor i Pingstkyrkan i Gråbo.

KÖPET ÄR I det närmaste klart. Redan kommande helg planeras invigning även om den planerade ombygganden beräknas ta ett år. Den nya kyrkan kommer förstås att inrymma en kyrkolokal men även en verkstad där ungdomar bland annat ska kunna meka med sina mopeder.

Hjällsnässkolan i Gråbo drev tidigare en moppeverkstad för sina elever. När skolan lade ned verksamheten tog Pingstkyrkan över.

– Även om det inte gick att meka i kyrkan löste vi det genom att sätta upp tält och ordna en plats ute på gårdsplan, berättar Mikael Tilly.

VERKSAMHETEN för mopedintresserade ungdomar utvidgades med dans och nagelmålning. Pingstkyrkan blev snabbt ett populärt komplement till den kommunala ungdomsgården i Gråbo.

– Det brukar gunga i hela kåken när vi ordnar dans, berättar Mikael Tilly som hoppas att de nya mer centralt belägna lokalerna ska locka ännu fler ungdomar men även äldre personer till Pingstkyrkan.

Det tidigare posthuset från början av 1990 – talet är mer än dubbelt så stort och betydligt mer lättillgängligt än Pingstkyrkans nuvarande lokaler. Ännu är det inte bestämt vad som kommer att hända med den gamla kyrkan.

Kent Eikeland