Streetsmart kristendom

Nu inleder vi en serie på fyra gudstjänster på temat ”Vem är präst på din gata?”, det gör vi i Gråbo tillsammans i Smyrnaförsamlingen i Göteborg som vi är endel av. Vi kommer att ha gudstjänster runtomkring i storgöteborg med gemensam predikan utsänd via videolänk under tre söndagar och den fjärde söndagen möts vi till högtid inne i Smyrnakyrkan Göteborg.

Såhär skriver Urban Ringbäck som är församlingens föreståndare:

Göteborg behöver en kristendom som är ”streetsmart”. Som fungerar i det verkliga, vardagliga livet. På temat ”Vem är präst på din gata” utmanas vi med start söndag den 28 Augusti och fyra söndagar framåt. Det handlar om en radikal kristendomsförståelse som vänder upp och ner på begreppen. Tankegodset är hämtat från urkyrkan. Alla troende är ”präster”, med uppdrag att förmedla kontakt med Gud till sin omgivning. Missa inte detta, vare sig du redan tror , eller är nyfiken på kristen tro och kristet liv.

Först ut är en (nästan) ny röst i Smyrnas talarstol. Anne-Jorid Ahgnell, färgstark förkunnare från Sarpsborg i Norge som börjar en ettårig inspiratörstjänst i Smyrnas Gudstjänst och musikliv.

Varmt välkommen att delta och dela gemenskapen i Pingstkyrkan Gråbo, söndagarna den 28/8, 4/9 och 11/9 klockan 11:00. Den 18/9 samåker vi in till Göteborg klockan 14:00 för gudstjänsten som börjar klockan 15:00.

För Jesus och Gråbo

Mikael Tilly