Äntligen igång igen med Moppeverkstan & Discover!


Äntligen, efter en lång paus så har vi kunnat bjuda in Gråbos unga från både Discover och Moppeverkstan till vår nya kyrka. Vi fick bjuda på mat i form av pizza och nybakat bullar.


Vi fick berätta att vi saknat varandra och vi fick prata om framtiden och vad vi vill göra och vad som behöver skaffas. Soffor att hänga i, basketplan på baksidan, gym & verkstad i gårdshuset. Disco, Singstar och talangjakt – stod också högt i kurs. Någon tyckte vi skulle starta konfa. Musik och band som spelar – kanske en musikverkstad där man kan få spela instrument tillsammans. Spännande!


Sven delade med sig av ett Bibelställe från Lukasevangeliet och talade om hur vi vill så in i de ungas liv genom vårt sätt att vara och genom det vi delar. Att vi längtar att få dela vår tro på Jesus med de unga.

En lantbrukare gick ut på sin åker för att så. När han sådde föll en del av sädeskornen på stigen bredvid, och folk trampade på dem, och fåglarna kom och åt upp dem. En del korn föll på den hårda stengrunden och började snart gro, men vissnade lika fort eftersom det inte fanns tillräckligt med fukt i jorden. Andra korn föll bland tistlarna, och eftersom tistlarna växte upp samtidigt kvävde de plantorna. Men en del korn föll i bördig jord och växte upp och gav 100 gånger så mycket säd som den som hade såtts.” Sedan ropade Jesus: ”Lyssna noga och försök att förstå!” (Lukas 8)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *