Välkommen till Centrumkyrkan!


– Välkommen till Centrumkyrkan!

– Välkommen till Gråbos nya mötesplats!

– Välkommen till den första gudstjänsten här inne i vår nya kyrksal!

– Välkommen vem du än är!

Det kanske är första gången du är här inne, du kanske känner dig osäker på hur man skall bete sig. Slappna av – du är välkommen precis som du är!

Ditt senast besökte den här platsen var kanske för att skicka ett brev på posten eller för att handla på loppis. I så fall – välkommen tillbaka! Hoppas att du gör nya fynd och att du får kommunicera med nya människor!

Du är kanske en av de mångas som varit här inne och kikat på bygget och uppmuntrat oss under byggets gång. I så fall stort tack – det har betytt så mycket för oss.

Eller så är du kanske en av de som varit med och slitit, tillsammans med oss, under det senaste dryga året. Slitit för att riva ner, att bygga upp och ställa i ordning – för att skapa den här mötesplatsen mitt på torget, en kyrka mitt i centrum för alla Gråbobor. Till dig vill jag säga ett innerligt tack – för vi har verkligen byggt den här platsen tillsammans.

En kyrka är ett speciellt hus – det är en plats där Gud är i centrum. Det är en plats som förkunnar Guds kärlek till varje människa och Jesu seger över döden. Det är en plats för Guds förvandlande kraft och befrielse för varje människa genom det som Jesus gjorde på korset.

En kyrka är ett bönehus. Och vi har fått en hälsning från Makedonien hit till invigningen idag – det är en man som heter Slave som blev nyligen blev väckt en natt med en hälsning till oss som är samlade här idag. Det var orden i Jesaja 56 där det står ”Mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk”

Och så känner vi – det här är verkligen tänkt att vara en plats för alla människor, både för grannar, vänner och främlingar!

Centrumkyrkan har inte byggts för att vi i församlingen skall få en finare plats att fira gudstjänst på – utan den är byggd som ett verktyg att bättre kunna finnas till för de behov som finns i Gråbo.

Vi vill att detta skall vara en plats som blir till glädje i samhället, en plats som är öppen och dit unga och äldre känner sig välkomna och där man finner medmänniskor som man kan dela livet med. En plats där möten sker – både med nya människor och med den Levande Guden.

Varmt välkomna hit!

Play

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *