Livsviktigt - på upptäcksfärd genom Efesierbrevet

Häng med på upptäcksfärd!

Livsviktigt - på upptäcksfärd genom Efesierbrevet

Vi har valt att under höstens gudstjänster i vår församling göra en upptäcktsfärd i Efesierbrevet, ett brev från Paulus till församlingen i Efesos, en storstad som låg där floden Kaystros mynnade ut i medelhavet. Efesos då liknar Göteborg nu. Båda två växande mångkulturella hamn- och handelsstäder, nyckelstäder för en hel region. Stora möjligheter men också mycket stora utmaningar. Efesierbrevet blev tidigt ett rundbrev som nådde fl er städer, fler församlingar och fl er förhållanden.

Nu når brevet oss och våra liv. Det målar med breda penslar det nya liv som kommer till oss genom Jesus.
Det fantastiska är att allt som nu blir livsviktigt är som luft en vi andas, visar sig vara – Gratis! Eller på bibliska: Nåd!
Nåd är inte flum! Brevet tar upp praktiska frågor om vad som är sunt ledarskap, hur man bygger team, hur man relaterar till varandra i familj och arbetsliv. Till slut kommer ett dramatiskt kapitel om hur ondskan opererar och hur vi kan besegra det onda med det goda.

Välkommen att följa oss med denna resa.

Ladda ner folder för Livsviktigt Gråbo.

• När en stad får besök av Gud (31/8)
  • …och allt detta är mitt (7/9)
  • Allt ljus på nåden (14/9 16:00)
  • När Gud river och bygger nytt (21/9)