Alphakurs våren 2015

Alphakurs i Gråbo

VAD ÄR ALPHA?

Alpha Kursen är öppen för alla som är intresserade att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

VEM ÄR ALPHA FÖR?

Alpha Kursen är främst avsedd för personer som inte är kyrkobesökare och är öppen för alla som vill delta.

VARFÖR DELTA I ALPHA KURSEN?

Gästerna kommer på Alpha kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron .

HUR ALPHA FUNGERAR

Alpha kurser är baserade runt små grupper om cirka tolv personer, ledda av en eller två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntra till diskussion. Kurser varierar i storlek och kan hållas under morgonkaffet eller under en lunchrast. Men vanligast är kvällskurser som varar cirka två timmar.

ALPHA KURS UPPLÄGG

Alpha kursen varar under tio veckor, med en helg i mitten. Varje träff inleds med en måltid, sedan ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av tid för samtal, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter. Det kostar inget att delta i Alpha kursen.

HUR GÖR JAG?

Kom med och prova på Alphakursen onsdagen den 25 feb 18:30! Säg gärna till om du kommer så att vi kan förbereda mat, men det är inget måste. Kursen pågår sedan på onsdagar med en heldag en lördag ungefär mitt i.

Hör av dig till Kerstin Rosén tel. 0736-55 19 46 eller pastor Mikael Tilly tel. 0735-30 25 25 eller via epost info@centrumkyrkangrabo.se.