Flow Gospel Choir

Flow Gospel Choir - Centrumkyrkan Gråbo

Vad är gospel/gospelmusik?
Ordet ”gospel” betyder evangelium, ”glatt budskap”!

Gospel är ingen ”tillrättalagd” musikgenrer. Här handlar väldigt mycket om att tänja på de musikaliska ramarna, samt känsla, tajming, rytmik och ett härligt gung och flow när det gäller sångerna och musiken. När man sjunger gospel ska man våga ta i, ta för sig, sjunga ut, våga ha roligt, samtidigt som man lyssnar in varandra, bli ett med musiken och även behålla ödmjukheten och bevara den coola känslan som gospelmusiken besitter.
Denna musikgenrer skapades av de afroamerikanska slavarna, de sjöng sig ofta igenom sitt hårda arbete för att orka härda ut. Gospelmusiken vill oftast locka fram glädjen i människor, men den handlar också ibland om att livet kan vara tungt och slitigt,
MEN att vad du än går igenom idag, så kan morgondagen se helt annorlunda ut
och att det finns hopp, så ge ALDRIG upp!

Visionen för Flow Gospel

Vi ska försöka gå tillbaka till de afroamerikanska rötterna, den ”riktiga” gospeln. Med förändringar i sitt sångsätt, låtval, hur man jobbar med sångerna, så är detta fullt möjligt
att komma ganska nära en afroamerikansk kör eller solist med sitt sound.
Men då gäller det att gå in för det, medverka på körövningarna och satsa hårt!
Tanken är alltså INTE att vi ska plöja igenom låtar bara för att göra det, utan vi ska jobba ordentligt med sångerna, så att vi låter samstämmiga, tajta och som en kör som inte spretar åt alla håll när det väl är dags för ett framträdande.

En kör för alla åldrar

Varje röst är unik och en kör som inkluderar både yngre och äldre sångare skapar därmed ett brett och spännande sound. Relationen mellan den yngre och den äldre generationen är
otroligt viktig, därför önskar vi att Flow Gospel får bli ett perfekt redskap, som kan användas för att vara med och försöka påverka, samt stärka bandet mellan alla olika generationer! Gammal eller ung, kom var med och sjung!

OBS!
Det är kostnadsfritt att vara med i Flow Gospel,
men vi kommer ta en liten avgift för kläder inför framträdanden, resor m.m.

Välkommen till tisdagens körövning kl.18.30-19.30
i Centrumkyrkan (Mjörnbotorget 2), Gråbo.

Vänliga Hälsningar

Anna Löwenmark