På Guds väg

”Mina vägar äro icke Edra vägar, säger Herren” Jes 55:8-9

”Trygga äro alltid Hans vägar.” Ps 10:5

”Han leder mig på rätta vägar.” Ps 25:3

När detta skrivs går jag på kryckor och då har man ju inte mycket användning för en väg, hur fin den än är. Men Gud visar oss alltid sin väg och då blir allting meningsfullt även om det ser underligt ut ibland.
Detta har vi i vår familj och jag själv personligt fått uppleva många gånger i livet, detta prisar och ärar vi Herren för. Inte minst under denna prövotid som samtidigt faktiskt varit och är rikt välsignad av Herren.
En badmintontimme varje lördagsmorgon under hösten, var inspirerande både för gemenskapen och kroppen-dock ej för hälsenan som helt plötsligt gick av. Följden blev 7-8 veckor i stillhet. Men även i detta syntes Guds vägledning, operationsbordet stod praktiskt taget färdigdukat justt den lördagen och jag fick behandling direkt av bästa expertis.
Överläkaren opererade själv och det kändes att ”den store överläkaren” också var med.
För den som aldrig förut legat på sjukhus var det en intressant och lärorik upplevelse och man fick uppleva att det verkligen inte bara är vi kristna som har monopol på
hjälpsamhet och omtanke.
Med hem följde tankar på nya vänner och samtidigt nya böneämnen. Ett är redan besvarat fick jag reda på vid återbesöket i förra veckan. En äldre man som jag fick tala med om bönens makt och som jag lovade att bedja för hade efter nästan hopplös väntan äntligen fått komna vidare till Borås för att få sin efterlängtade protes.
Det har också varit underbart att känna församlingens förböner och omtanke genom blommor och enskilda besök. Herren skall rikligen löna er alla för detta.

Så tror vi på ett segerår 1976 – om Jesus dröjer – låt oss i stillhet inför ordet och bönen söka Guds väg både som enskilda och som församling.

2 Mos 14:13-14

Brodershälsningar
Erik Alfredsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *