Ett nådens år

Ett nådens år
”av nåd är ni frälsta, ingen kan berömma sig”

Man brukar ibland säga: Ett nådens år från Herren. Det är bra. Varje nytt år är ett nådens år. Ett nytt år är en gåva och en möjlighet. Ett nådens år…
Tänk om det är så att Gud räcker oss ett tomt pappersark. Han säger: ”skriv och rita ur ditt hjärta. Det finns inga mallar, det finns inga rättelser. Det som finns är du och din gåva. Använd den och bruka den, så som du är”.
Men så svarar vi:” Men tänk om det blir fel”.” Det gör inget säger Gud. ”Jag ordnade det för 2000 år sedan”.
Det gör inget om det ibland blir fel, för Gud har gjort allting rätt genom Jesus Kristus. Ofta låter vi bli att göra saker för att vi är rädda att misslyckas.
För även om vi tycker att vi gör det så tycker Han ofta annorlunda. Han har lagt ner gåvor i oss, som Han vill att vi använder. Men bara för att vi har en gåva behöver inte allt bli rätt.
Men den som har en gåva kan använda den frimodigt, för den kommer från Honom. Och den stora gåvan är att vara den man är. Vi kan bygga vår framtid på hans nåd.
Han har gjort allting rätt, och det gör därför ingenting om det vi åstadkommer ibland blir lite fel. Man kan alltid börja om. För vi lever i ett nådens år från Gud.

Peter Nätterdal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *