Ge en Julgåva genom Smyrnas mission

Här ger vi dig förslag på tre olika insatser där din julgåva verkligen behövs 2011. Det är insatser som gör stor skillnad för människorna de berör. Precis som när vi firar jul så står de här ”julklapparna” på någons önskelista.

När vi kan uppfylla en sådan
önskan så har vi försett dem med ett nytt redskap. De har ett klart mål med det redskapet, till vad det ska användas och för vem. Läs och låt dig inspireras.

Du är varmt välkommen att ge
din julgåva till något av
ändamålen. Det kan också
vara skönt att veta, att hela
din gåva går till ändamålet.

En bibel i julklapp till en pastor i östra Kongo
Föreställ dig en pastor eller evangelist utan en bibel. Så har tusentals ledare det, som resultat av många års våld och oro i Demokratiska Republiken Kongo. Svenska pingstförsamlingar i samarbete med kyrkorna i Kongo står mitt i en satsning på att förse dessa ledare med 20 000 biblar. Biblarna ska säljas utan vinstsyfte till ett subventionerat pris som man har råd att betala i Kongo. Det är svenska pingstförsamlingar som står för subventionen. Efterfrågan i Kongo är stark sedan flera år. Biblarna levereras omkring jul/nyår. Vår systerkyrka CEPAC organiserar distributionen. Kostnaden för varje bibel ligger på 35 kronor inklusive frakt. Skicka in din julgåva märkt ”Biblar till Kongo”
till Smyrnas Plusgiro 4 40 80 – 0. Tack!

Julgåva till flickors skolgång i Nepals bergsbyar, alla barn har rätt att gå i skolan!

Nu behövs ett nytt skolinternat för flickor i byn Mangri i Mugudistriktet i nordvästra Nepal. Smyrna har besökt området där analfabetismen är mycket hög. Det finns inga transportmedel eftersom stigarna utmed bergssidorna gör allt utom vandring omöjligt. Flickor i högstadieåldern som bor en eller flera dagsmarscher bort fortsätter istället med hus- hållsarbetet. Därmed kommer de inte ur fattigdomens grepp. Läs- och räknekunskaper är en nyckel till ett bättre liv och ger makt att påverka sin egen och familjens situation. Erfarenheten av internat är att flickor då får tid och ro att läsa läxorna och därmed förbättras deras studieresultat. Därför vill de lokala myndigheterna och befolkningen vara med och finansiera halva kostnaden. Totalt behövs 200 000 kronor varav vi i Sverige tar ansvar för hälften. Skicka in din julgåva märkt
”Flickor i Nepal” till Smyrnas Plusgiro 4 40 80 – 0. Tack!

Succé för internetsända gudstjänster till hem i Bosnien

I Bosnien ligger staden Capljina. Här verkar en lokal pingstförsamling med pastor Bernard Mikulic i spetsen. När församlingen under hösten har testat att lägga ut sina gudstjänster på internet, har tusentals män- niskor i främst Bosnien och Kroatien sökt upp hemsidan och tittat. Men också i Sverige! I ett samhälle där många inte vågar besöka en pingstkyrka och felaktiga uppfattningar inte kan bemötas, blir ett in- ternetbesök ett enkelt och billigt sätt för församlingen att visa vilka man är. Nu vill församlingen göra en ett-årig pilotsatsning att sända gudstjänsterna över internet. Kostnaden ligger på bara 17000 kronor! Det blir 45 kronor för en dag eller 1400 kr för en månad. Skicka in din julgåva märkt ”Bosniska hem” till Smyrnas Plusgiro 4 40 80 – 0. Tack!