LT: Dags att inviga Centrumkyrkan

GRÅBO: På söndag eftermiddag är det dags för invigning av Centrumkyrkan i Gråbo, Därmed är Pingstkyrkans flytt från Monvägen till Mjörnbotorget slutförd.

Drygt ett och ett halvt år efter köpet av det före detta posthuset är pingstvännerna redo att fylla byggnaden med aktiviteter, både sådana som församlingen har för egen del men också sådant som är av mer allmän karaktär.
– Tanken är att kyrkan ska vara till nytta För Gråboborna, förutom för var egen verksamhet, säger pastor Mikael Tilly och fortsätter:

Skapa liv i centrum
-Framför allt kafédelen närmast torget ska användas för att skapa liv i centrum. Vi fortsätter till en början med vår fritidsgårdsverksamhet på torsdags- och fredagskvällar.
Posthuset har byggts om ordentligt invändigt. Nu finns en samlingssal som tack vare vikväggar kan göras större och rymma minst 150 personer. En modern ljud och Ijusutrustning är installerad.
Tillgängligheten är väsentligt bättre här än i den gamla pingstkyrkan på Monvägen och ytan är mer än den dubbla, 400 kvadratmeter jämfört med 180 kvadrat i två plan.
Centrumkyrkan tillhör den stora Smyrnaförsamlingen i Göteborg, som har ett 50-tal aktiva medlemmar i Lerums kommun.

Stefan Samuelsson

En reaktion på ”LT: Dags att inviga Centrumkyrkan”