2013-07-28 Lars-Åke

Predikan den 28 juli med Lars-Åke Eriksson

Lars-Åke Erikssons predikan ifrån söndagens predikan vid den gemensamma gudstjänsten för missionsförsamlingen och smyrnaförsamlingen i Centrumkyrkan Gråbo.

Bibeltext

1 Kung 17:1

Tisbiten Elia, som förut hade uppehållit sig i Gilead, sade till Ahab: ”Så sant HERREN, Israels Gud, lever, honom som jag tjänar: Under de här åren skall varken dagg eller regn falla, om inte jag säger det.”

1 Kung 18:41-46

Elia sade till Ahab: ”Bege dig upp, ät och drick, för jag hör bruset av regn.” Då begav sig Ahab upp för att äta och dricka. Men Elia steg upp på Karmels topp och böjde sig ner mot marken med ansiktet mellan knäna. Han sade till sin tjänare: ”Gå upp och se utåt havet!” Han gick då upp och såg ut över havet, men sade: ”Jag ser ingenting.” Sju gånger sade han till honom att gå tillbaka. När han kom dit sjunde gången, sade han: ”Se, ett litet moln, som en mans hand, stiger upp ur havet.” Då sade han: ”Gå och säg till Ahab: Spänn för och far ner, så att inte regnet håller dig kvar.” I ett nu blev himlen mörk av moln och storm, och ett kraftigt regn föll. Och Ahab steg upp i sin vagn och for till Jisreel. Men HERRENS hand hade kommit över Elia, så att han band upp sina kläder och sprang framför Ahab ända till Jisreel.